MÅNEDENS FORFATTER

Jens Blendstrup – Gud taler ud

Jens Blendstrup, født 1968 i Århus, debuterede 1994 med Mennesker i en mistbænk og fik noget af et gennembrud med Dame til fornuftige priser, 1999, som udkom på Øverste Kirurgiske, hvor han også er medredaktør på såvel tidsskrift som forlag. Har desuden forfattet flere prisbelønnede radiospil. Laterna Vagina udkom 2000, Gud taler ud i 2004, Pludselig flæben i 2007, Toværelses med lykkelig udgang (i samarbejde med Lars Gundersen) i 2008, Bombaygryde i 2010 og Berlin – Øjenvidnevariationer (i samarbejde med Lars Gundersen) i 2012. Aktuel med Luskefisefortællinger 2014. Er ydermere forsanger, tekstforfatter og Frode i Frodegruppen 40.

Gud taler ud, en selvbiografisk roman, hvor der fortælles om tilværelsen i parcelhuset i Risskov ud fra sønnens synspunkt, med faderen, Gud, i en absolut hovedrolle, på godt og ondt.

Lars Bukdahl, digter og litteraturanmelder ved Weekendavisen, interviewer Jens Blendstrup om “Gud taler ud”, om opvækst og forfatterskab. Se med og få en dejlig onsdag:

 

GUD TALER UD blev modtaget med strålende anmeldelser ved udgivelsen i 2004:
“Man kunne citere længe og langt fra dette genistykke af en bog.”
– Erik Skyum-Nielsen, Information

“En søn har leveret et portræt af sin far, der vil noget og kan noget. Resultatet kalder på absolut og entydig respekt.”
– Leonora Christina Skov, Politiken