KONCEPT                MANUAL             FORFATTERNE SIGER             BAGOM OO


“Opdigtet Onsdag” er på én gang et fornyende kreativt forum, hvor digtere, skribenter og publikum mødes, og en levende udveksling af erfaringer, stilarter og genrer mellem de deltagende kunstnere. Det har været en rigtig stor fornøjelse at være med, og det gav både ordet og kunsten mulighed for nye veje, inspirationer og udviklinger.
– Rune T. Kidde

“Blandt mange glimrende litteratur-aktivistiske initiativer i disse år udmærker April Laurings Opdigtet Onsdag ved sin eklektiske, men kompromisløst kvalitetsbevidste profil, ved sin præcision og opfindsomhed i sammensætningen af oplæser-trioer og ved sin ubændige, viljestærke vedholdenhed – den onsdag nægter ikke at være virkelig!”
– Lars Bukdahl

“Jeg har deltaget i Opdigtet Onsdag to gange, begge gange har jeg læst op, og efterfølgende var min debutroman, Rygsvømmeren, en del af Opdigtet Onsdags skoleprojekt. Det hele har været en fornøjelse. April Laurings arrangementer er topprofessionelt drevet, enormt hyggelige at være med til og en event for alle, der deltager – og det er mangeApril gør et kæmpe stykke arbejde for dansk litteratur ved at introducere så mange mennesker til kendte og ukendte forfatterskaber, både til arrangementerne og med sit skoleprojekt. Hun har et fantastisk overskud og en masse originale ideer til, hvordan vi kan udbrede litteraturen endnu mere. Det, der gør hende unik, er, ar hun også formår at følge ideerne til dørs. Endelig har hun helt sin egen streg, der samler projekterne, både grafisk og indholdsmæssigt. Man fornemmer, at April står bag det hele. Der er ingen tvivl om, at April Lauring og Opdigtet Onsdag er uvurderlige for dansk litteratur.”
– Leonora Christina Skov, forfatter og litteraturkritiker ved Weekendavisen, mag.art.

“Opdigtet Onsdag er et af de vigtigste initiativer i dansk litteraturformidling i de senere år. April Lauring bringer med sit naturlige vid og sin helt særlige personlige entusiasme, forfattere tæt på deres publikum – og omvendt. Litteraturen, fra den helt smalle til den mere populære, bliver levende i Opdigtet Onsdag, og en ægte dialog mellem forfattere og læsere kan finde sted over god mad, så stemningen bliver åben og oprigtig som ved en middagssamtale i et hjem: Men ikke et hvilketsomhelst hjem. Opdigtet onsdag er et hjem hvor bøger værdsættes, hvor litteraturen tages alvorligt, fordi grundudgangspunktet er, at litteratur er med til at skabe og forandre den verden den skrives og læses i. Jeg vil til enhver tid gerne stille op igen i Opdigtet Onsdag – som jeg ser som et hjem, hvor litteraturen kommer til middag!”
– Janne Teller

“Opdigtet Onsdags skole- og andre projekter fortjener ikke bare støtte om onsdagen, men alle ugens dage! ”
– Benny Andersen