KONCEPT                SÅDAN             FORFATTERNE SIGER             BAGOM OO


Guidelines og gode ideer til hvordan du skaber en Opdigtet Onsdag

Dette er både Grønspættebogen og den Lille Hjælper. En guide til hvordan tovholderen får tingene til at spille på skolens Opdigtede Onsdage – og en samling af alle landets tovholderes gode ideer. Skriv til info@opdigtetonsdag.dk hvis du savner information eller har nyttig viden, som du ønsker at dele.

– – – – – – –

EKSTRA BØGER

Så længe lager haves kan man bestille ekstra eksemplarer af værkerne. Prisen svarer altid til trykomkostningerne: kr. 23-29,- pr. styk samt kr. 85,- i forsendelse uanset antal.

FORFATTER-SPØRGSMÅL
Lærere og elever kan, indtil ca. 7 dage før Opdigtet Onsdag, stille spørgsmål til forfatteren. Det gøres via spørgsmålsformularen på hjemmesiden.

Vi kan naturligvis ikke love video-svar på alle tilsendte spørgsmål, men vi bestræber os på at kunne besvare så bred en vifte som muligt.

FORFATTER-VIDEOEN
Tovholder kan finde interview her på hjemmesiden fra midnat dagen før en Opdigtet Onsdag. Den kan streames dirkete.Videoerne vil blive på siden skoleåret ud, så i har muligheden for at afholde jeres Opdigtede Onsdag senere på året, i det tilfælde at i blev forhindret i at deltage på dagen.
Videoen varer ca. 20 minutter.

FOTOS
Vi modtager meget gerne fotos af den gode stemning fra arrangementerne. Vi vil lægge de bedste på hjemmesiden.

HYGGE
Hygge er en del af Opdigtet Onsdags DNA – ligesom lidt godt og sundt for tungen er det. Vi opfordrer tovholder til at tale lidt ekstra sødt til køkkenet/kantinen, så de får lyst til at vise deres ypperste bage-kage-eller-varme-boller evner.

SNAKKEN
Efter forfattervideoen er der lagt op til ‘fri leg’ og fordybelse i bogen. Det kan være en god ide at tovholder har forberedt et par enkelte åbne spørgsmål, som kan sætte debatten blandt eleverne igang.

TEKNIK
Til større cafe-arrangementer foreslås det at opstille en projektor eller andet, der kan projicere videoen op på en hvid væg eller et lærred. Alternativt kan en storskærm eller TV med internettilslutning bruges.
Bruger du projektor og/eller laptop, kan det betale sig at tilslutte et par højttalere (evt. med forstærker), så alle kan høre.
Vi foreslår altid at lave en generalprøve dagen før, hvis ikke der allerede er opstillet udstyr til fremvisning af internet-bårent indhold i lokalet.

TIMING
Skolen tidssætter selv Opdigtet Onsdag-arrangementet, så det passer bedst ind i skolens tidsplan. Men deadline for indsendelse af spørgsmål må overholdes.